ערבית

לימודי השפה הערבית נלמדים בבית הספר מתוך קשר לתרבות הערבית וכחלק מהמרחב בו אנו חיים באזור המזרח התיכון. במדינת ישראל חשוב להבין את השפה הערבית. שכנינו הערבים דוברים את השפה וכן אזרחי המדינות השכנות.  השפה הערבית היא שפה אחות לעברית ומהווה חלק מהמורשת שלנו.  לימוד הערבית  פותח בפני הלומדות והלומדים אופקים רחבים להבנת המזרח התיכון והתרבות הערבית. כל שפה היא כלי שימושי לעתיד, והשפה הערבית בפרט יכולה להשתלב בכל מקצוע בו יבחרו בעתיד. כמו כן אסטרטגיות למידה הנלמדות בערבית מסייעות לכל מקצוע לשוני אחר. 

תמונות מפעילות המגמה: ביקור ביפו, סדנת דבקה

השפה הערבית היא שפה בה יש הבדל רב בין השפה המדוברת לשפה הספרותית (דיגלוסיה). אולם זו שפה אחת ואנו עושים מאמץ בלימוד הערבית גם ללמוד לדבר ולהבין את הערבית המדוברת. רוב הלימוד בנוי על הערבית הספרותית, אשר משמשת אותנו להבנת הספרות והעיתונות.

חומרי הלימוד בהם אנו משתמשים הן ספרי הלימוד החדישים ביותר, וכן חומרי עזר ולומדת מחשב התומכים בלימוד השפה.

בוגרי חמש יחידות אשר יהיו מעוניינים בכך יוכלו להשתלב גם בחיל המודיעין , והמתמידים יוכלו להשתלב במערך הביטחון או החוץ של השירות במדינה. בנוסף תחום התקשורת משווע למלומדים השולטים בשפה הערבית.  חשוב להבין שהלימוד במגמת ערבית לא יהפוך את הלומדים לדוברי ערבית ברמת שפת אם אלא יעניק להם קרש קפיצה מוצלח להגשים את חלומם לדעת ערבית, הלימוד הוא תהליך הנמשך לפי יכולת התלמיד/ה להשקיע ולהתקדם.

נושאי הלימוד כוללים קטעים מן הספרות הערבית והשירה הערבית המודרנית, קטעים מן הערבית הקלאסית , פרקי קוראן וחדית'. לצד זה העמקה בלשון התקשרות והעיתונות.  בכיתות החטיבה העליונה עושים שימוש באתרי אינטרנט עדכניים בערבית ומשלבים קטעי אקטואליה בשיעורים.   מיומנויות הבנת הטקסטים נתמכות בלימוד כללי התחביר והפועל של השפה. לצד כל זה מפתחים בקרב הלומדים את יכולת ההבעה בעל פה  .

בשיעורים משלבים וידאו קליפים , שירים, סרטי קולנוע , סדרות טלויזיה ועוד תוך מאמץ להפוך את הלימוד  לרלבנטי ומעניין ככל האפשר.  תלמידי המגמה יצאו לסיור מגמה  אחד לפחות. 

מבנה הלימודים

בכיתה י' – למידה בהיקף של 3 ש"ש – ציון פנימי בסוף השנה

בכיתה י"א – למידה בהיקף של 6 ש"ש – בסוף השנה נשלח ציון המהווה 30 אחוז מציון הבגרות של חמש היחידות (על סמך הלימוד בכיתות יוד וי"א ועל בסיס הערכה החלופית.

בכיתה י"ב –  ניגשים לבחינת בגרות בכתב בסוף השנה . יש ציון הגשה הנקבע כמו בכל מקצוע על סמך השגי התלמיד ועבודתו במהלך השנה. בחינת הבגרות  משקלה 70 אחוז (משוקללת עם ציון ההגשה )

תנאי הקבלה

  • ציון 70 לפחות בסוף כיתה ט'
  • המלצת המורה לערבית